Video

Minder straathandel na sluiting coffeeshops

24 februari 2011 om 15:53
nl
De straathandel in drugs in Roosendaal en Bergen op Zoom is in 2010 fors gedaald. Na de sluiting van de coffeeshops in september 2009 werd gevreesd voor een toename. Die was er ook kort, maar vorig jaar is de straathandel met dertig tot vijftig procent afgenomen.
Geschreven door

Dat werd donderdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie over het project Courage in Bergen op Zoom. Wekelijks komen er nog maar een paar honderd drugstoeristen naar Bergen op Zoom en Roosendaal tegenover 25.000 voor de sluiting van de coffeeshops. De gemeenten stellen dan ook dat de maatregel een succes is.

Burgemeesters Jacques Niederer van Roosendaal en Han Polman van Bergen op Zoom presenteerden in Bergen op Zoom de resultaten van de 'drugsscan 2010'. Daarin zijn de gevolgen van het gewijzigde beleid onderzocht. Beide steden stopten in september 2009 met het gedoogbeleid. In april 2010 bleek al uit onderzoek dat drugstoeristen massaal wegbleven uit beide steden. Roosendaal en Bergen op Zoom zagen toen al een daling van meer dan negentig procent.



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.