Celstraf voor ontucht Stichting Kind Langenboom

DEN BOSCH - De 64-jarige pleegvader van de Stichting Kind in Langenboom, Frans M. heeft vijftien maanden gevangenisstraf, waarvan negen voorwaardelijk, voor ontucht met minderjarigen. De rechter in Den Bosch heeft dat donderdag beslist. De eigenaren van stichting kind blijven ondanks de opgelegde straf, op vrije voeten. Door aftrek van het voorarrest hoeft M. niet opnieuw de cel in.
De man heeft in zijn huis onzedelijke handelingen verricht bij twee minderjarige meisjes in de periode tussen 2003 en half juli 2009. Hij ving daar samen met zijn vrouw kinderen op die door diverse omstandigheden niet bij hun eigen ouders konden verblijven.
Schadevergoeding
De man moet een van de meisjes een schadevergoeding betalen van 750 euro, terwijl 14.500 euro geëist was, en krijgt een proeftijd van vijf jaar, waarin hij zich niet mag bezighouden met het opvangen, verzorgen, begeleiden van en onderdak bieden aan minderjarigen. De man werd ook nog verdacht van het misbruik van twee andere meisjes. Dat is volgens de rechtbank niet bewezen.
Echtgenote
Diezelfde voorwaarden gelden ook voor zijn echtgenote (59). De vrouw heeft een werkstraf van 240 uur opgelegd gekregen voor het mishandelen van drie pleegkinderen. Ze kreeg ook een gevangenisstraf van 215 dagen, waarvan 80 voorwaardelijk. Ook zij is na aftrek van het voorarrest vrij.

Meer over dit onderwerp:
stichting kind langenboom