Video

Mannen doen aangifte van moord op Osama bin Laden

2 mei 2011 om 16:16
nl
Twee mannen uit Kaatsheuvel en Waalwijk hebben bij de politie in Tilburg geprobeerd aangifte te doen van moord op de terrorist Osama bin Laden. Ze wilden eveneens aangifte doen van de moord op medestanders van Bin Laden die bij de actie afgelopen zondag in de villa in Pakistan om het leven kwamen.
Geschreven door

Het gaat om een 30-jarige man uit Kaatsheuvel en een 29-jarige man uit Waalwijk. De mannen, die Nederlandse achternamen hebben, kwamen rond één uur samen met een journalist naar het bureau aan de Ringbaan Zuid om aangifte te doen tegen de Verenigde Staten. De aard van de aangifte was dat Bin Laden na het vuurgevecht gedood zou zijn en het dus om een liquidatie zou gaan. Voor de politie is het nog onduidelijk wat het tweetal met de aangifte wilde bereiken, 'maar er wordt niet in een extremistische hoek gezocht'.
'Niet iets voor Tilburgse politie'
Volgens de politiewoordvoerder gaat het om de eerste melding die ze in Tilburg kregen. "De receptioniste was verbaasd", aldus de zegsman. Na overleg is besloten om de melding aan te nemen, maar niet in Tilburg te onderzoeken. "We hebben een zakelijk gesprek gehad en het geregistreerd. Het is niet zo dat we de zaak niet serieus nemen, maar het is niet iets voor de Tilburgse politie." Een dergelijke aangifte moet worden gedaan bij het Internationaal Strafhof in Den Haag. "Daar gaan wij verder geen politiecapaciteit aan besteden."

Bin Laden werd zondagavond in een villa in Pakistan doodgeschoten. Ook kwam zijn zoon om het leven. SP-voorman Emile Roemer uit Boxmeer sprak van 'een opluchting voor heel veel mensen'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.