Van den Anker wint rechtszaak tegen gemeente Eindhoven

12 mei 2011 om 14:11
nl
Chemisch bedrijf Van den Anker heeft een rechtszaak gewonnen van de gemeente Eindhoven. Burgemeester en wethouders hadden het concern een dwangsom van maximaal 450.000 euro opgelegd.
Geschreven door

Volgens het college worden op het bedrijfscomplex aan de Achtseweg Noord spuitbussen met een brandgevaarlijke inhoud onveilig opgeslagen. Van den Anker werd opgedragen hieraan een eind te maken. De rechtbank in Den Bosch is het hiermee niet eens, omdat de opslag niet hoeft te betekenen dat hiermee de bestrijding van een brand kan worden belemmerd.
Tweemaal in gelijk
Van den Anker is blij met de uitspraak. Eerder stelde de Raad van State het bedrijf tweemaal in het gelijk in zijn strijd met de gemeente. Volgens het bedrijf ging het in het meest recente geval om de opslag van één doosje met 24 kilo toiletverfrissers.
Overslagcentrum
Van den Anker betreurt dat het zo (onnodig) vaak naar de rechter moet stappen om zijn gelijk te halen. Het pand in Eindhoven-Acht is een overslagcentrum, dat zich bezighoudt met de overslag van verpakte chemische producten als verf en motorolie. De samenleving heeft deze goederen nodig en Van den Anker zorgt dat dit veilig en doelmatig gebeurt, zo staat op de website van het bedrijf.
CO2-redactie
Er wordt aan toegevoegd dat mede dankzij het overslagcentrum Van den Anker een CO2-reductie van meer dan 30 procent heeft bereikt. Hiervoor ontvangt het bedrijf een zogeheten Lean and Green Award. Dit is de beloning die de organisatie Duurzame Logistiek in petto heeft voor bedrijven die zich actief inspannen om hun logistieke proces duurzamer te maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.