Video

Toekomst FC Den Bosch onzeker: 'Te weinig sponsoren, geen steun'

23 mei 2011 om 22:25
nl
FC Den Bosch voldoet niet aan de voorwaarden die de gemeente heeft gesteld om mee te helpen aan de redding van de club. De voetbalclub moet nog 700.000 euro binnenhalen, wil ze aantonen dat ze voldoende bestaansrecht heeft.
Geschreven door

De Bossche wethouder Eigeman stelt het simpel: "Ze moeten aantonen dat ze een gezonde financiële organisatie zijn, dan komen wij over de brug." Pas in dat geval wil de gemeente meewerken aan een schuldsanering en verplaatsing van het jeugdcomplex waarmee FC Den Bosch gered kan worden. Eigeman heeft dat dinsdag aan de club en de gemeente laten weten. "Zolang er niet meer sponsorgeld binnenkomt, kunnen wij niet overgaan tot steun", aldus Eigeman.
Afspraken
"De club is de gemaakte afspraken nog niet nagekomen, dus kunnen wij niet anders dan dit beslissen." De gemeente heeft met de voetbalclub afgesproken dat ze de begroting over 2011 sluitend wil zien, er moeten voldoende sponsoren met aantrekkelijke contracten zijn en het gat van zeven ton moet gedicht worden.
Licentie op het spel
FC Den Bosch zit al enige tijd in financiële problemen en heeft een reddingsplan opgesteld. De club moet meer geld binnenhalen om het gemeentebestuur te overtuigen van dat plan. Op 15 juni moet de begroting sluitend zijn, anders staat de licentie van de betaald voetbalorganisatie op het spel.
De ruimte om mee te werken
Afgelopen seizoen leed de club 8 ton verlies. Het college vraagt aan de gemeenteraad de ruimte om mee te werken aan het behoud van de club zodra die wél aan de voorwaarden voldoet. De raad vergadert op 8 juni over het voorstel.








App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!