Zoektocht naar Bram Claassen uit Haghorst levert ook dinsdag niets op

HAGHORST - Bij het Wilhelminakanaal in Haghorst is dinsdag vanaf zes uur 's ochtends weer gezocht naar de vermiste Bram Claassen. Alweer zonder resultaat. De 19-jarige man uit Haghorst is sinds zondagnacht spoorloos. "Het is een nachtmerrie", aldus de moeder van Claassen.
Claassen is inmiddels landelijk opgegeven als vermist. Er wordt nu in heel het land naar hem uitgekeken. De politie, die alle opties nog openhoudt, was dinsdag met vijf agenten aan het zoeken. Ook werd weer een sonarboot ingezet.
"Het is een nachtmerrie", aldus Claassens moeder, die zeer te spreken is over de manier waarop de zoektocht wordt aangepakt. Ze zei verder veel steun te hebben aan familie, vrienden en inwoners van Haghorst. Inwoners helpen mee aan de zoektocht.
De vriendengroep van Claassen heeft aangegeven de zoektocht door te zetten totdat hun 19-jarige vriend wordt gevonden. "Je kunt ook niet anders", zegt een van hen. "Voor ons is dit al heel erg. Kun je nagaan hoe het voor zijn ouders, zus en broer is."
"Het is een kleine gemeenschap. Iedereen is betrokken", aldus een man die bij de zoektocht helpt met zijn hond. "We hopen dat we snel duidelijkheid hebben."
Bijeenkomst
De gemeente Hilvarenbeek hield dinsdagavond om zeven uur een bijeenkomst in zaal Bij Verhoeven in Haghorst. Deze bijeenkomst was bedoeld om de laatste informatie uit te wisselen maar vooral om elkaar tot steun te zijn. Burgemeester Ryan Palmen, politie en brandweer waren daarbij aanwezig. Maandag was ook al een soortgelijke bijeenkomst.
’Rekening houden met het ergste’
Claassen verliet zondagnacht rond één uur een café in de dorpskom. Daarna liep hij naar huis, maar daar kwam hij nooit aan. Thuis nam de ongerustheid in de loop van de ochtend toe en vervolgens werd om elf uur door zijn vader alarm geslagen. Daarop werd een sms-alert verstuurd. Volgens burgemeester Ryan Palmen van Hilvarenbeek houdt de familie rekening met het ergste.
Mogelijk in water gevallen
Vanuit het café naar het huis van de ouders is ongeveer vijfhonderd meter. Op de route ligt een brug over het Wilhelminakanaal. De politie vermoedt dat Claassen in het water is gevallen.
Zoektocht maandag
De politie en brandweer waren maandagavond tot tien uur bezig met een zoekactie rond het Wilhelminakanaal. De zoekactie concentreerde zich rond de Moergestelseweg. Daarbij werden een duikteam en hoogwerker ingezet. Een politiehelikopter met een speciale camera en een sonarboot speurden maandag ook naar Claassen. Vrijwilligers en vrienden van de vermiste jongen doorzochten de omgeving. Burgemeester Palmen was bij de zoekactie aanwezig.
Meer over dit onderwerp:
bram claassen vermist haghorst wilhelminakaal