RvT Papegaaienopvang: 'Medewerkers willen met beschuldiging overname voorkomen'

3 januari 2012 om 19:51
nl
Peter van de Baar, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Nederlandse Papegaaienopvang (NOP) in Oerle, kan niet bevestigen of ontkennen dat de voormalige directeur van het papegaaiencentrum geld in eigen zak heeft gestoken.
Geschreven door

Vier medewerkers van de papegaaienopvang zeggen dat de overleden oud-directeur Tonnie van Meegen bijna twee ton aan opbrengsten in eigen zak heeft gestoken. De medewerkers eisen in een kort geding het vertrek van twee bestuursleden.

Volgens Peter van de Baar proberen de medewerkers te voorkomen dat er een overname plaatsvindt. "Ze denken op deze manier te voorkomen dat NOP wordt overgenomen door Libéma. Het is natrappen, Van Meegen kan zich niet meer verdedigen."
Dansen op de doodkist
Volgens Van de Baar zijn de weduwe en de kinderen van Van Meegen kapot van de beschuldiging. "Ze vinden dit een dolk in hun rug. Als er iemand veel tijd, energie, geld en alles gestopt heeft in het park is dat Van Meegen. Nu staan ze op zijn kist te dansen. Dat is voor de familie onaanvaardbaar." De Raad van Toezicht is volgens Van de Baar vooral teleurgesteld maar ook erg kwaad op de medewerkers.

De Raad van Toezicht van de papegaaienopvang gaat een schadevergoeding eisen voor de schade die ze lijden. Het kort geding van de medewerkers dient 19 januari. Van de Baar heeft er vertrouwen in: "We hebben een ijzersterk dossier over deze personen, dat zullen ze wel merken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.