Haghorst zoekt voor de zesde dag naar vermiste Bram Claassen

7 januari 2012 om 09:37
nl
Voor de zesde opeenvolgende dag werd er zaterdag naar de vermiste Bram Claassen uit Haghorst gezocht. Brandweer en Rijkswaterstaat hadden de 19-jarige Claassen opgegeven, maar vrijwilligers zetten de zoektocht door. De vermiste man is mogelijk gevonden in het Wilhelminakanaal in Haghorst. Dat meldt de politie Midden-West Brabant.
Geschreven door

De politie heeft een stoffelijk overschot aangetroffen in het Wilhelminakanaal. Mogelijk gaat het om Bram Claassen.
Zoektocht
Brandweer en Rijkswaterstaat zetten de zoektocht naar Claassen niet meer voort. De politie zoekt nog wel, maar alleen met duikers. Wim Blankers, coördinator van de hulpactie en vader van vrienden van Bram begrijpt het besluit, maar had liever dat ze nog langer door zouden zoeken. "We gaan zaterdag zelf maar weer met ongeveer honderd mensen zoeken. We zijn begonnen om negen uur en werken in twee ploegen."
Zoeken bij de stuw
Rijkswaterstaat gaf toestemming om bij de stuw te zoeken. De stuw ligt voor een sluis in het Wilhelminakanaal in Haghorst. Vanmiddag om een uur komt Rijkswaterstaat de stuw dichtzetten. De vrijwilligers hebben zelf duikers geregeld die daar gaan zoeken. Blankers: "De politie en de brandweer wilden niet zoeken bij de stuw omdat ze zeker weten dat er niets te vinden is. De dorpsbewoners denken daar anders over, we willen alles uitsluiten."
Eigen materiaal
De vrijwilligers beschikken zaterdag zelf over boten, honden en duikers. Naar verwachting zullen er honderd vrijwilligers bij de oevers en op het water naar Claassen zoeken. De politie zette eerder al een sonarboot, geurhonden en duikers in om de vermiste man te vinden.
Mogelijk in het water
Bram Claasen is bijna een week geleden voor het laatst gezien in een cafe in Haghorst. Daarna liep hij naar huis, maar is nooit thuis aangekomen. Hij is tussen zijn huis en het cafe mogelijk in het water gevallen. Op de route ligt een brug over het Wilhelminakanaal. De hele week is er tevergeefs naar Claassen gezocht.
Verslagenheid
Onder de vrijwilligers die betrokken waren bij de zoekactie, werd de . Het is een zware last voor hen volgens Blankers: "We hebben donderdag Slachtofferhulp ingeschakeld voor iedereen die daar gebruik van wilde maken."
Social media
De vrijwilligers probeerden hun zoektocht kracht bij te zetten door social media zoals Twitter en Facebook te gebruiken. Via het Twitteraccount gaven de vrijwilligers de laatste updates over de zoekactie. Op de Facebookpagina wensen velen de vrijwilligers sterkte met het zoeken naar Claassen.




App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.