Video

Ouders Bram Claassen uit Haghorst dankbaar voor hulp

9 januari 2012 om 09:28
nl
De ouders van Bram Claassen uit Haghorst willen de plaatselijke verenigingen steunen die hebben geholpen bij het vinden van hun zoon. In de overlijdensadvertentie die maandag in de krant staat, vragen ze daarom om een donatie in plaats van bloemen.
Geschreven door

De 19-jarige Bram Claassen werd zaterdag gevonden in het Wilhelminakanaal in Haghorst. Hij was bijna een week vermist. De ouders van Bram gaven eerder al aan dat ze erg blij zijn met de vele hulp van vrijwilligers tijdens de zoektocht. In Haghorst heerst verdriet, maar ook opluchting dat Bram gevonden is. Op de plek waar hij werd gevonden, zijn bloemen gelegd.
Onder Ons
Wim Blankers coördineerde de zoektocht naar Claassen. Hij blikte maandagavond in het het tv-programma Onder Ons terug op de bewogen week. "Maandag begon een drama waar geen woorden voor zijn. We zijn vooral zo trots dat we het lichaam gevonden. Daarna denken we 'moeten we opgelucht of verdrietig zijn'. Dat blijft tot nu toe nog steeds vechten om eerste plaats." De gebeurtenis heeft een grote impact in het dorp. "We zijn een hechte gemeenschap, een dorp waar we elkaar helpen en met elkaar optrekken. De verslagenheid is daarom groter. Dit moeten we als gemeenschap oplossen. Het geeft veel kracht, maar ook veel verdriet."
Zoektocht door heel Haghorst
Bram Claassen verdween vorige week zondag op de weg van een café naar zijn huis. Op de route ligt een brug over het Wilhelminakanaal. Sinds zijn verdwijning hadden familie en vrienden al het vermoeden dat zijn lichaam in het kanaal zou liggen. De hele week werd er naar Bram gezocht.

Zelfs toen de verslagenheid toenam, zochten de vrijwilligers door. Schoolkinderen hielpen mee tijdens hun kerstvakantie, zzp'ers namen een dag vrij. Bijna heel Haghorst hielp mee. Uiteindelijk werd Bram gevonden met hulp van Signi zoekhonden.
Thuis afscheid nemen
Bram Claassen ligt momenteel thuis opgebaard. Familie en vrienden kunnen maandag- en dinsdagavond afscheid van hem nemen. Dinsdagavond is er een afscheidsbijeenkomst in Partycentrum Den Horst in Haghorst. Woensdagmiddag wordt hij gecremeerd in Tilburg.
Veel condoleances
Op de Facebookpagina van de zoektocht naar Bram blijven de condoleances binnenstromen. Ook daar zijn er veel lovende woorden voor de vrijwilligers die meehielpen met zoeken. Op Mensenlinq, waar de overlijdensadvertentie staat, komen ook veel reacties binnen.








App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.