'Droomcontract' voor rallyrijder Kevin Abbring bij Volkswagen

12 januari 2012 om 21:05
nl
Rallytalent Kevin Abbring heeft zijn droom bereikt. Het 22-jarige talent uit Son heeft een officieel contract getekend bij constructeur Volkswagen. Hij wordt in 2012 de tweede rijder bij het Duitse team.
Geschreven door

Zijn handtekening bij VW is een historische gebeurtenis in de Nederlandse rallysport. Abbring zal tijdens zes WK-rally’s in een Skoda Fabia Super 2000 uitkomen voor Volkswagen.

"Ik paste het beste in het plaatje van Volkswagen van de rijders die ze afgelopen jaar testten en mocht zelfs een contract tekenen. Een droom die uitkomt!", jubelde Abbring, die een meerjarig contract tekende.

Na de eerdere bekendmaking dat Abbring voor Volkswagen de legendarische Rallye van Monte Carlo mag rijden, is dit de slagroom op de taart voor de jonge rijder uit Son. Constructeur Volkswagen wil vanaf 2013 met de VW Polo WRC deel gaan nemen aan het WK rally.
Delen met een Noor
Volkswagen testte diverse coureurs door ze op pad te sturen met een Skoda Fabia Super 2000. Abbring maakte veel indruk tijdens zijn inzet in Wales en werd samen met de Noor Andreas Mikkelsen verkozen om de tweede auto van het team te mogen besturen.

"We gaan dit jaar een zestal wedstrijden rijden in het WK. Dat zal nu nog gebeuren met de Skoda Fabia Super 2000 vanwege het feit dat de Polo WRC nog niet klaar is. Ik ben ook betrokken bij de ontwikkeling van de Polo", aldus Abbring. De Fransman Sébastian Ogier was eerder al aangesteld voor alle WK-rally’s als kopman van Volkswagen.
De wereld rond
Ondanks het feit dat Abbring maar zes wedstrijden rijdt, zal hij wel bij alle rally’s van het WK aanwezig zijn. "Ik zal alle wedstrijden gaan verkennen. Zo kan ik bij alle wedstrijden een pak ervaring opdoen die ik nodig heb voor de jaren erna. Daarmee investeren ze flink in mij en dat geeft aan dat ze me echt vertrouwen", aldus Abbring, die de Belgische Lara Vanneste meekrijgt als co-pilote.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.