Video

Pauel en Van Zeeland over vertrek: 'Slechte sfeer binnen SP aanleiding'

24 januari 2012 om 15:19
nl
Ellen Pauel en Ron van Zeeland hebben in een gesprek met Commissaris van de Koningin Wim van de Donk officieel bekendgemaakt te stoppen als Statenlid van de SP. De slechte sfeer binnen de fractie is een directe aanleiding, zo laten ze aan Omroep Brabant weten.
Geschreven door

Pauel zegt het vertrouwen en de teamgeest binnen de fractie te hebben gemist. "Ik zag geen wil tot samenwerken en geen ruimte voor discussie. Het waren afzonderlijke ego's binnen de fractie, opgedeeld in kampen." Van Zeeland geeft fractievoorzitter Nico Heijmans een veeg uit de pan. Heijmans deed volgens Van Zeeland te weinig om de sfeer te verbeteren. "Hij heeft onvoldoende inspanningen geleverd om tot oplossingen te komen die recht deden aan alle fractieleden", aldus Van Zeeland.
Natuurakkoord
Door de stemming over het natuurakkoord werd volgens Pauel ook voor de buitenwereld duidelijk dat het niet goed zat binnen de SP-fractie. "Bovendien voelde ik me na de stemming een afvallige", zegt Pauel. Van Zeeland had hetzelfde gevoel.
Monddood
Van Zeeland en Pauel hadden grote moeite met het feit dat de SP akkoord wilde gaan met het natuurakkoord van staatssecrataris Henk Bleker. Van Zeeland voegde daaraan toe dat Statenleden van de Brabantse SP zwaar onder druk worden gezet bij stemmingen, omdat de SP als betrouwbare coalitiepartner over moet komen. Fractieleden zouden monddood worden gemaakt.
Reactie Heijmans
Nico Heijmans zegt zich slechts gedeeltelijk in de verklaringen van Pauel en Van Zeeland te kunnen vinden. Hij noemde de kritiek van de twee wel een dolksteek in de rug.
Pauel en Van Zeeland blijven lid
Pauel blijft lid van de SP en de gemeenteraad van Den Bosch. Ook Van Zeeland blijft lid van de SP.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.