SP-voorzitter Heijmans: 'Verklaring Van Zeeland kan niet serieus zijn'

24 januari 2012 om 19:03
nl
Nico Heijmans, fractievoorzitter van de SP in Brabant, ervaart de verklaring van Statenleden Ron van Zeeland en Ellen Pauel over hun vertrek als een dolksteek in de rug. “Ik kan me niet voorstellen dat het serieus is”, zo zei Heijmans over de verklaring van Van Zeeland.
Geschreven door

Van Zeeland en Pauel haalden de slechte sfeer binnen de fractie aan als aanleiding voor hun vertrek. Volgens Van Zeeland deed Heijmans niet genoeg om de leden nader tot elkaar te brengen. Bovendien zouden leden van de SP-fractie monddood zijn gemaakt. Heijmans weerspreekt de verklaring.
’Niet serieus’
"Ik kan me niet voorstellen dat zijn verklaring serieus is", zo zegt Heijmans. "Een week geleden heeft hij een mail naar alle Statenleden verstuurd, waarin hij aangaf te stoppen omdat zijn geloofwaardigheid was aangetast en er binnen de fractie minder vertrouwen in hem was. Daarin werd met geen woord gerept over het monddood maken."
Er zijn problemen
Heijmans steekt overigens ook de hand in eigen boezem. "Ik had de fractieleden beter kunnen voorbereiden op het deelnemen aan een coalitie." De fractievoorzitter ontkent niet dat er problemen zijn binnen de fractie. Vooral op persoonlijk vlak, vooral tussen twee mensen, zou het niet klikken. Heijmans wilde geen namen noemen.
Roemer
Heijmans zegt dat hij ook plannen had om de onderlinge banden te verbeteren. Zo wilde hij een mediator aanstellen en wilde hij partijleider Emile Roemer inschakelen voor een goed gesprek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.