Video

IJspret op zelfgemaakte natuurijsbaan in Boekel

2 februari 2012 om 02:04
nl
Het hoeft maar even te vriezen of het begint bij de meeste mensen alweer te kriebelen. En als schaatsen op een kanaal of meer nog niet lukt, dan maak je toch gewoon zelf een ijsbaan? En dat is precies wat ze in Boekel dachten. Woensdag kon daar namelijk weer voor de eerste keer op een zelfgemaakte natuurijsbaan geschaatst worden.
Geschreven door

Een van de initiatiefnemers is Gerard Krol van de skateclub in Boekel. Sinds de gemeente het Sint Agathaplein acht jaar geleden helemaal vernieuwd heeft, probeert de stichting elk jaar het plein om te toveren tot schaatsbaan. Dat is inmiddels zes keer gelukt. Vorig jaar gooide de sneeuw nog roet in het eten.
Nachtwerk
In de nacht van dinsdag op woensdag is er hard gewerkt aan de ijsbaan. Een nachtje vrieskou was al voldoende voor een ijslaag van 2 centimeter. En dus kon er woensdag al voor het eerst op geschaatst worden.
Winters tafereel
Als de avond valt, de lampjes aan gaan en iedereen naar de schaatsbaan komt, levert dat een typisch winters tafereeltje op. Een groepje stoere jongens heeft de ijsbaan omgedoopt tot ijshockeybaan. Weer een ander leert er z'n kind schaatsen of heeft zonder schaatsen aan een hoop pret van al het geglibber en geglij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.