Video

Carnaval, het gezelligste feest beneden de rivieren, is nu echt voorbij

22 februari 2012 om 18:44
nl
Het feest der zotten is nu echt afgelopen, carnaval 2012 is ten einde. De woensdag na carnaval stond vooral in het teken van opruimen en bijkomen.
Geschreven door

De dag na carnaval stond bij veel Brabanders bekend als de dag van de kater. Een kater omdat de drank na vier feestdagen écht z'n tol eiste, een kater omdat er opgeruimd moest worden en een kater omdat het normale leven écht weer begon.
Peperbus In Bergen op Zoom (tijdens carnaval Krabbegat genoemd) werd woensdag hard gewerkt om alles weer aan de kant te krijgen. De bekende 'Peperbus' is ontdaan van de kleding, podia werden afgebroken en de kroegen ruimden op.
Wc-brillen foetsieOok bij Café de Bourgondiër in Bergen op Zoom is volop gepoetst en geruimd. Verschillende kledingstukken zijn in zijn kroeg blijven hangen, een deel van het plafond is gesloopt en wc-brillen zijn van de pot verdwenen. "Ze halen de bril eraf en lopen daarmee door de kroeg. Ach, waar mensen zijn gebeuren dat soort dingen", vertelt eigenaar Arie.
Rood, wit, geelOok in Den Bosch moest hoognodig worden opgeruimd. Overal zag je woensdag nog rood, wit en geel. De spiegeltent op de Parade is afgebroken. De kroegen moeten zo snel mogelijk weer open gaan, zonder confetti en serpentines op de vloer.
Traditioneel eindeOveral in Brabant is dinsdagavond traditioneel afscheid genomen van het carnavalsfeest. In Breda gebeurde dat met het grote meezingfeest op de Grote Markt en de verbranding van Kiske en Mieske. Dat zijn de twee poppen die tijdens het carnaval op het stadhuis hangen. In Den Bosch werd afscheid genomen met een andere traditie, het haringhappen.
AlcoholvrijPrins Paul d'n Urste van Best zal zich deze carnaval nog wel even heugen. In ieder geval 39 dagen. Hij heeft namelijk beloofd na de carnaval veertig dagen alcoholvrij te blijven.
Carnaval en RouteOok Maud Hawinkels sloot carnaval 2012 waardig af. De laatste uitzending van Carnaval en Route was een succes.
Carnaval 2013Wees gerust, 8 februari 2013 is het weer zover, dan staat carnaval opnieuw voor de deur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.