Video

'Oorlogstaferelen' bij vechtpartij tussen Brabantse jongeren in Tirol

27 februari 2012 om 18:45
nl
Brabantse jongeren hebben afgelopen week veel schade aangericht bij vechtpartijen in de Oostenrijkse skidorpen Gerlos en Schwendau. In Gerlos zorgden groepen uit Eindhoven en Uden voor een ravage. Een getroffen hoteleigenaar spreekt van 'oorlogstaferelen'. "Zo'n grote vechtpartij heb ik nog nooit meegemaakt."
Geschreven door

Vijf Eindhovenaren belaagden in Gerlos, een skidorp in het Tiroler Zillertal, een groep van ongeveer tien jongeren uit Uden. Vermoedelijk was er veel alcohol in het spel.
Veel schade"Banken, tafels, stenen en flesjes vlogen alle kanten op", vertelt een ooggetuige. "Een deel van de jongeren kwam een paar minuten later terug met stokken in hun handen." Ook stoelen, sneeuwscheppen, bezemstelen en terrasverwarmers van cafés en restaurants sneuvelden bij de vechtpartij.
Spoor van vernielingDe vechtersbazen lieten een spoor van vernieling achter in het dorp. Vooral hotel Gerloserhof werd zwaar getroffen. "Het was toeval dat de vechtpartij in mijn hotel terechtkwamen. Mijn gasten hebben nog geprobeerd de groep te kalmeren, maar dit ging totaal niet meer. Die mensen waren compleet doorgedraaid", vertelde hoteleigenaar Alfred Kammerlander aan Omroep Brabant.
Kammerlander waarschuwde de politie, maar omdat het dichtstbijzijnde politiebureau zeventien kilometer verderop zit hadden de vechtersbazen alle tijd om hun gang te gaan.
Kelner gewond door klap met plank"Onze kelner probeerde de deuren nog te sluiten, maar kreeg een klap met een plank met daarin een spijker. Hij moest gehecht worden. Er gebeurt hier normaal genoeg, maar een vechtpartij van deze omvang heb ik nog nooit meegemaakt. Maar ik hou nog steeds van de Hollanders. Het overgrote deel is gewoon lekker op vakantie en erg gezellig."
Vijf arrestatiesVijf raddraaiers zijn aangehouden in Gerlos. Ze moesten een verklaring op het bureau afleggen en zijn daarna weer vrijgelaten. Een dag later werden hun vingerafdrukken afgenomen. De Oostenrijkse politie heeft laten weten in de toekomst veel strenger op te gaan treden tegen vechtende vakantiegangers.
Nog een vechtpartijDonderdagavond was er opnieuw een vechtpartij in Tirol met Brabantse jongeren, deze keer in het dorpje Schwendau. Daar brak een massale en chaotische vechtpartij uit tussen groepen jongeren uit Schijndel, Sint-Michielsgestel en Elsendorp. Bij die knokpartij werd iemand in zijn hals gestoken met een glasscherf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!