Uitvaart tekstschrijver Hans van Wiggen zaterdag

28 februari 2012 om 14:23
nl
De crematie van tekstschrijver Hans van Wiggen uit Sint-Michielsgestel is aanstaande zaterdag om halfelf in Vlijmen. Dat zei zijn schoonzoon Michel Dorenbos dinsdag tegen Omroep Brabant.
Geschreven door

Van Wiggen overleed maandagmiddag aan de gevolgen van slokdarmkanker. Hij schreef talloze liedjes voor artiesten zoals de Zangeres zonder naam, Dennie Christian, Eddy Wally, Marianne Weber en Rex Gildo.
Uit de spotlightsVolgens zijn schoonzoon was Hans iemand die, ondanks zijn successen, nooit in de spotlights verscheen. Michel vindt het daarom belangrijk dat zijn schoonvader tijdens de uitvaart de eer krijgt die hem toekomt. "Alle artiesten waar hij mee samen heeft gewerkt krijgen een uitnodiging om Hans een laatste eer te brengen. Ook heb ik André Rieu gevraagd of hij het laatste nummer dat Hans schreef wil uitvoeren."
Ultiem eerbetoonHet gaat om het nummer 'Maastricht is de trots van het zuiden'. Volgens Michel had Hans een speciale band met Maastricht en was het nummer heel belangrijk voor hem. "Het zou het ultieme eerbetoon zijn als André Rieu het nummer wil bewerken en uitvoeren. Dan zou een grote wens van Hans in vervulling gaan", zo vertelt Michel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.