Oranje onder 17 stap dichter bij EK door winst op Ierland

SCHIJNDEL - Oranje onder 17 heeft zaterdagmiddag in Schijndel de EK kwalificatiewedstrijd tegen Ierland met 2-1 gewonnen. Trinidade maakte voor Nederland de beide doelpunten. Oranje gaat nu aan kop in groep vijf.
Servië staat tweede met evenveel punten als Nederland, maar heeft een minder doelsaldo. In de basis bij Oranje stond Rai Vloet, zoon van Wiljan Vloet.

Bijzonder duel voor Rai en Wiljan Vloet
Vader en zoon Vloet begonnen hun voetbalcarrière in Schijndel bij R.K.S.V. Schijndel waar Oranje zaterdag het duel tegen Ierland afwerkte. Hoewel Wiljan Vloet als speler nooit verder kwam dan de top van amateurvoetbal, is hij als voetbaltrainer best aardig geëindigd. Hij was hoofdtrainer bij onder meer FC Den Bosch, Roda JC, Sparta Rotterdam en ADO Den Haag. Tegenwoordig is hij technisch en algemeen manager bij Sparta Rotterdam.

Zo vader, zo zoon?
Zijn zoon, Rai, speelt voor PSV en komt uit voor Oranje onder 17. Rai heeft alles in zich om later een profvoetballer te worden, dat wat zijn vader niet lukte. "Hij is technisch begaafder", antwoordt Wiljan Vloet kort maar krachtig op de vraag 'wat zijn zoon wel heeft dat hij nooit heeft gehad?'.