Video

Eco-point Halsteren opent vestiging in China

15 april 2012 om 19:41
nl
Het bedrijf Eco-point uit Halsteren heeft maandag een vestiging geopend in de Chinese stad Yangzhou. Dat gebeurde in aanwezigheid van onder meer burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal, die deel uitmaakt van een omvangrijke handelsdelegatie die nu een bezoek brengt aan China.
Geschreven door

Het bezoek geldt de Chinese provincie Jiangsu, waar Brabant al sinds 1994 vriendschapsbanden onderhoudt. De stad Yangzhou in die provincie heeft banden met West-Brabant.
Volgens directeur Ferry Samuels van Eco-point is de basis voor zijn vestiging in die stad gelegd tijdens een handelsmissie in 2009. Zijn bedrijf in Halsteren maakt milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen voor industriële bedrijven. Hij wil met zijn product graag de Chinese markt op. Dat kan eigenlijk alleen als hij het ook in China gaat produceren.
Goed woordje Dat het nu zo ver is, is volgens hem mede te danken aan Nederlandse bestuurders. "In China kun je niet om de overheid heen. Dan helpt het heel veel als Nederlandse bestuurders bij de Chinese overheid een goed woordje voor je doen. Ze maken deuren open die anders gesloten blijven."
De Brabantse handelsdelegatie in China staat onder leiding van Commissaris van de Koningin Wim van de Donk en blijft nog tot eind deze week in China. Eén van de hoogtepunten is de opening donderdag van een Van Gogh-tentoonstelling in de Nanjing, de zusterstad van Eindhoven. Daarvoor is het schilderij 'de spittende boerin' van Van Gogh speciaal overgevlogen vanuit het Noordbrabants Museum.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.