Video

Tilburg verwacht goede zaken met het Chinese Changzhou

17 april 2012 om 20:21
nl
De komende jaren zullen bedrijven uit Changzhou in China zich vestigen in de regio Tilburg. Dat denkt de Tilburgse wethouder Erik de Ridder. Hij was dinsdag samen met burgemeester Noordanus in Changzhou om daar te vieren dat beide steden al vijftien jaar vriendschappelijke betrekkingen onderhouden.
Geschreven door

Tilburg maakt deel uit van een meer dan 130 mensen tellende Brabantse handelsmissie naar de Chinese provincie Jiangsu. De miljoenenstad Changzhou is een van de grotere steden in die provincie. Het 15-jarig jubileum werd gevierd in het park waar ook het Tilburgse 'benkske' staat dat oud-burgemeester Ruud Vreeman vijf jaar geleden kado deed aan Changzhou.
DansvoorstellingDaarna was er een bijeenkomst in het theater van Changzhou, waar artistiek leider van het Zuidelijk Toneel Matthijs Rümke een dansvoorstelling met Nederlandse en Chinese studenten maakte. Rümke ziet de voorstelling als het begin van een Changzhou-week, die hij in theater de Vorst in Tilburg wil organiseren. Hij wil er samen met de Fontys Hogescholen voor zorgen dat Tilburgers en de inwoners van Changzhou elkaar beter leren kennen.
De gemeente Tilburg vindt dat het na vijftien jaar vriendschapsbanden hoog tijd wordt dat er meer economische samenwerking komt met Changzhou. Volgens Erik de Ridder beginnen alle investeringen in de zusterrelatie zich nu terug te betalen. Volgens hem zijn Tilburgse ondernemers tevreden over de contacten die ze tijdens de handelsmissie hebben opgedaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.