Video

Van de Donk: 'Bezoek aan China is wake up call'

18 april 2012 om 22:09
nl
Brabant moet de bewegingen van de wereldeconomie kennen en daarom alleen al is het van belang dat een grote handelsdelegatie China bezoekt. Dat zegt Commissaris van de Koningin Wim van de Donk, die de leider is van een omvangrijke Brabantse handelsmissie in China.
Geschreven door

Volgens Van de Donk heeft een bezoek aan China de functie van een ‘wake up call’. Hij vindt dat Nederland er soms wat te gemakkelijk over denkt. Daardoor kansen gemist worden.
Hij denkt dat Brabant veel kennis huis heeft die in China te gelde gemaakt kan worden. Goeie contacten kunnen daarbij helpen. De provincie heeft daarom al sinds 1994 vriendschappelijke contacten met de economisch sterke provincie Jiangsu. Veel Brabantse steden hebben in dezelfde regio een stedenband.
BewonderingVan de Donk heeft bewondering voor de ambitie van de Chinezen, al zegt hij ook dat er in China een totalitair regime is dat mensen om politieke redenen gevangen zet. Volgens hem kun je daar best met mensen over praten zolang je dat tactvol doet.
De handelsmissie onder leiding van Van de Donk is sinds afgelopen zaterdag in China, en telt meer dan 130 deelnemers. Zaterdag keert de delegatie terug naar Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.