Video

Vijftig tips over in Liempde gevonden babylijkje

26 april 2012 om 16:31
nl
De politie heeft de afgelopen dagen vijftig tips gekregen over de baby, die afgelopen zondag dood werd gevonden in Liempde. De aanwijzingen hebben nog niet geleid tot de opsporing van de moeder.
Geschreven door

De politie hoopt dat ze door het verspreiden van posters en flyers wel in contact kan komen met haar. Ook werd aan het begin van de avond een groot led-scherm geplaatst in de buurt van de vindplaats van het meisje, vlakbij de Dommel, aan de Laarakkerweg in Liempde. Een man vond de baby er, het kind lag in een vuilniszak.
Posters en flyersDe posters zijn woensdagmiddag achtergelaten bij winkels, cafés, cafetaria's, restaurants en andere bedrijven in Boxtel en Liempde. Hierop staan vragen over het babylijkje. De flyers zijn of worden huis aan huis verspreid.
De tientallen reacties volgden op aandacht in de media, waaronder de opsporingsprogramma's Bureau Brabant van Omroep Brabant en Opsporing Verzocht van de AVRO.
CondoleanceregisterDe gemeente Boxtel opende dinsdag een condoleanceregister voor de baby. Burgemeester Frank van Beers liet er als eerste een reactie achter. Zijn voorbeeld is inmiddels door ongeveer 140 mensen uit het hele land gevolgd.
Het is overigens nog niet duidelijk wanneer en waar het kind wordt begraven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.