Marcel Wintels gaat voor de dertig CDA-zetels bij verkiezingen

GOIRLE - Kandidaat-lijsttrekker voor het CDA Marcel Wintels is klaar om naar Den Haag te gaan. Zaterdag presenteerde de Tilburger zich tijdens de Algemene Ledenvergadering van CDA Brabant. En daarmee was hij misschien wel een van de CDA'ers die het meest in de belangstelling stond.
Wintels is namelijk de eerste die zich kandidaat stelde voor het lijsttrekkerschap. Tot nu toe neemt hij het alleen nog op tegen fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma.

Den Haag
Marcel Wintels is nu onder meer voorzitter van Fontys Hogescholen. Maar hij is vastberaden om zich volledig op de politiek te storten: "Ik denk dat een geloofwaardig CDA een positie heeft in Nederland die gewoon weer richting de dertig zetels kan gaan"

Campagne
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van CDA Brabant werd gesproken over het verleden, maar ook over de toekomst. En al bestempelt hij zijn optreden niet zo, toch lijkt het erop dat Wintels volop campagne voert. "Het feit dat een aantal zeer gezaghebbende CDA'ers opstond om te zeggen, wij steunen Marcel, dat was natuurlijk geweldig," vertelt een trotse Wintels.

Sommige van zijn collega's zien hem zelfs al graag komen als lijsttrekker van het CDA. "Hij is sociaal, hij zit bomvol energie. Ik denk dat Marcel een hele geschikte kandidaat is", aldus provinciebestuurder Ruud van Heugten.

Nummer 1 nog niet bekend
CDA'ers die zich ook nog als potentiële lijsttrekker op willen werpen, kunnen zich aanmelden tot donderdag 4 mei. Of Marcel Wintels de uiteindelijke lijsttrekker wordt, weten we begin juni.