Smolders keert vrijwel zeker terug in Tilburgse politiek

TILBURG - Hans Smolders keert vrijwel zeker terug in de Tilburgse politiek. Dat valt op te maken uit het interview dat Omroep Brabant woensdagavond uitzendt in Onder Ons.
In het interview zegt Smolders onder meer dat hij wil dat Tilburgers weer trots kunnen zijn op hun stad en dat er weer fatsoenlijk bestuurd moet gaan worden.

Vrijwel zeker
In 2014 doet Hans Smolders vrijwel zeker mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Tilburg. Officieel gaat hij dat zes maanden voor de verkiezingen in 2014 bekendmaken.

Smolders zegt dat er nog genoeg mensen zijn die hem steunen: "Er zijn er ook die staan te trappelen om mee te doen, ik kom ze dagelijks op straat tegen." Overigens zegt Smolders dat hij niet kiest voor een politieke rol in de nieuwe landelijke partij van Hero Brinkman.

19.000 ondertekenaars petitie
Smolders werd geïnterviewd omdat het zondag precies tien jaar geleden is dat Pim Fortuyn werd vermoord. De online petitie die hij opzette, tegen het voortijdig vrijlaten van Volkert van der G., is inmiddels bijna 19.000 keer ondertekend.

Aan het eind van deze maand worden de handtekeningen overhandigd aan minister Opstelten van Binnenlandse Zaken of staatssecretaris Teeven van Justitie.

Fortuynstraat ook in Tilburg
Tien jaar na de moord zegt Smolders ook medelijden te hebben met de vriendin van Volkert, die door Volkert ook een totaal ander leven heeft gekregen. Van der G., die in 2014 vrijkomt, hoeft niet bang te zijn dat Smolders bij hem verhaal komt halen: "Ik heb die jongen niets te vertellen, hij heeft mij wel veel te vertellen en uit te leggen. Wel vind ik dat hij een te lage straf heeft gekregen."

In Rotterdam wordt zondag een straat vernoemd naar de vermoorde politicus. Smolders pleit ervoor dat dat ook gaat gebeuren in Tilburg.