Voedselbank Eindhoven vraagt 84.000 euro extra aan gemeente

6 mei 2012 om 16:30
nl
De Voedselbank Eindhoven heeft de gemeente een eenmalige subsidie gevraagd van 75.000 euro. Het geld is nodig om meer producten gekoeld te houden of in te vriezen.
Geschreven door

Verder wil de stichting een jaarlijkse verhoging van de structurele subsidie met 9.000 euro. Dit bedrag is gebaseerd op stijgende huur- en energiekosten.
Veel voor de samenlevingDe stichting Voedselbank Eindhoven vindt het verzoek te rechtvaardigen, omdat ze veel terugdoet voor de samenleving.
De organisatie, die wordt gerund door 125 vrijwilligers, kreeg vorig jaar 443 nieuwe aanmeldingen. Ruim vijfhonderd mensen haakten juist af, omdat ze de hulp van de voedselbank niet meer nodig hadden. Het was voor het eerst dat de uitstroom van cliënten hoger was dan de instroom.
Wekelijks 450 voedselpakkettenWekelijks kregen in 2011 gemiddeld 450 huishoudens (ofwel bijna duizend personen) een voedselpakket van de voedselbank. In het jaarverslag staat verder dat ‘voor elke euro gemeentesubsidie een twintigvoudig bedrag aan voedselpakketten wordt uitgedeeld aan mensen binnen de Eindhovense samenleving die dit het hardst nodig hebben.’
De leiding van de sociale supermarkt in Helmond vroeg eerder dit jaar het college in haar gemeente ook om een extra bijdrage. Andere voedselbanken in de provincie hebben eveneens te maken met een stijgende vraag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.