Tweede dag in de tweede week voor de Brabantse eindexamenkandidaten

21 mei 2012 om 08:14
nl
De Brabantse eindexamenkandidaten mochten ook dinsdag weer aan de bak. Voor sommige eindexamenkandidaten was het vandaag niet genieten van het weer, maar met de neus in de boeken. En de examens stonden ook weer op het programma.
Geschreven door

Vmbo GL, TL en KB buigden zich dinsdag over Maatschappijleer en Engels. Vmbo BB ging aan de slag met Economie en Geschiedenis. Havo-leerlingen gingen in de weer met Filosofie en Scheikunde. Voor de vwo'ers stond Grieks en Wiskunde A en C op het programma.
Correspondenten aan het woordVmbo'er Angelina van den Broek van het Merlet College in Mill keek maandagavond een beetje op tegen het studeren voor het examen Engels. "Morgen examen van het vak waar ik het minst goed in ben #Engels. Nu nog maar effe oefenen dan", zei ze op Twitter. Ook Jonas Hoonhout van het PiusX-college in Bladel was druk aan het leren voor Engels. Op Twitter liet hij zijn lesmateriaal zien. Van den Broek vond het examen meevallen, maar ontdekte tijdens het nakijken dat het niet zo goed ging. "Ik heb bij tekst verklaren een aantal fouten." Veel tijd om erbij stil te staan heeft ze niet. Vrijdag krijgt ze het examen Economie voor de kiezen. "Nog een beetje studeren en dan moet dat wel lukken."
Correspondent Hugo Maas van het PiusX-college in Bladel kijkt uit om zijn ervaringen te delen op Omroep Brabant radio. Hij praat de luisteraars bij over het examen Filosofie. "Ze moeten mij weer hebben met filosofie. Morgenochtend belt OmroepBrabant", twitterde hij maandagavond.
KlachtenZoals ieder jaar verzamelt het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) klachten van scholieren over de eindexamens. Inmiddels zijn er al ruim 65.000 klachten binnen gekomen over de examens.
Omroep Brabant doet via radio, televisie en internet verslag van de eindexamens in Brabant. Brabantse eindexamencorrespondenten houden via Twitter een dagverslag bij. Volg de belevingen, spanningen en emoties van de correspondenten bij Omroep Brabant.
ExamenperiodeDe examens duren tot 1 juni. De uitslag laat daarna nog twee weken op zich wachten. Leerlingen kunnen na afloop van ieder examen via internet zien hoe ze een examen hebben gemaakt. De antwoorden  worden op Examenblad.nl gepubliceerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.