Rapport kritisch over directie Maasziekenhuis Boxmeer

24 mei 2012 om 19:09
nl
De directie van het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer weigert al jaren voldoende chirurgen in te schakelen. Hiermee komt de patiëntveiligheid in het geding. Dit staat in een rapport dat in opdracht van de maatschap chirurgie van het ziekenhuis is opgesteld.
Geschreven door

De chirurgen hebben hiervoor advies ingewonnen bij de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde. Dit is de wetenschappelijke beroepsvereniging voor chirurgen en artsen in opleiding tot chirurg.  Zij heeft bij het opstellen van het advies gebruik gemaakt van de kennis van Peter Soeters, emeritus hoogleraar aan de Universiteit Maastricht.
De Raad van Bestuur van het ziekenhuis spreekt van een onvolledig en eenzijdig rapport, dat bovendien veel onjuistheden bevat. Deze week werd bekend dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg een onderzoek instelt in het Boxmeerse ziekenhuis. Ze maakt zich zorgen over de patiëntenzorg.
Gedoe om chirurgenHet Maasziekenhuis komt al weken slecht in het nieuws. Aanleiding is gedoe om twee chirurgen, die twee keer binnen korte tijd op non-actief zijn gesteld. Reden zijn structurele problemen op het gebied van samenwerking met anderen binnen en buiten de maatschap chirurgie.
Soeters is geen onbekende in het Maasziekenhuis. Hij werd er jaren geleden al eens ingeschakeld als bemiddelaar toen er zich andere problemen afspeelden.
'Onjuist beeld'Het advies van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde en Soeters’ bevindingen worden in de Volkskrant van vrijdag breed uitgemeten. De Raad van Bestuur van het ziekenhuis in Boxmeer vindt dat zijn visie nauwelijks in het artikel is verwerkt. Het rapport ‘creëert een onjuist beeld’ van de huidige situatie in het ziekenhuis, zo laat de Raad van Bestuur weten.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.