Première Aquanura in Efteling: 'Hier kan Las Vegas niet aan tippen'

KAASTHEUVEL - De attractie Aquanura in de Efteling is donderdagavond geopend met een anderhalf uur durende show. Bijna drieduizend gasten waren bij de wereldpremière waarmee het 60-jarig jubileum wordt gevierd. Omroep Brabant zond de hele jubileumviering live uit.
De show begon om tien uur vanavond. Directeur Bart de Boer opende het programma met een toespraak. Het podium werd daarna ingenomen door dansende kinderen, zangers en zangeressen. Een van de optredens werd verzorgd door Xander de Buisonje en Karin Bloemen. Ook kwamen herinneringen voorbij aan de vele attracties en het Sprookjesbos. Het publiek ging op in de mystiek en zwaaide massaal met de blauwe lampjes.

Het verhaal in Aquanura gaat over de kikkerkoning. Deze spoot, nadat de prinses een gouden bal plaatste, als eerste water bij de fonteinshow. Metershoge waterstralen gingen gepaard met gekleurde lichteffecten. De vraag van directeur Bart de Boer 'Wat vindt u van ons waterorgel 2.0?'  werd door het publiek met applaus en gejoel beantwoord. De show is afgesloten met een groots vuurwerk.

'Kan Las Vegas niet tegen op'
De show was live op Omroep Brabant TV en internet te zien. Het eindoordeel was positief. "Een fantastisch mooie show. Bedankt! Efteling, nog 100 jaar erbij aub", "Wat is het mooi, Aquanura. Een mooie attractie voor jong en oud. Helemaal top" en "Een fantastisch mooie show. Bedankt! Efteling, nog 100 jaar erbij aub", klonk het.

Een enkeling denkt dat het buitenland niet kan tippen aan Aquanura. "Las Vegas en Dubai, zeg maar Bye Bye, want tegen dit prachtig waterballet kunnen jullie niet."

Spannende verhalen
Om acht uur ontving de Efteling de 750 gasten, zoals VIP's en genodigden, met een wandeling door het Sprookjesbos. Ook minder bekende mensen die iets voor de Efteling hebben betekend, zijn bij de grootse opening van de fonteinshow. Ook de 2.000 medewerkers van het attractiepark waren bij de première.

Een van de gasten is Marleen van de Garde-Van der Heijden. Zij is de dochter van mede-Efteling-stichter R.J.Th. van der Heijden. Ondanks dat ze gewend is aan het sprookjesachtige park, "Ik heb hier mijn hele jeugd doorgebracht", blijft het een spannende avond. "Ik ben ontzettend benieuwd. Ik vind het reuze spannend."

Terugblik
Omroep Brabant zond vanaf halfacht live vanuit de Efteling uit. In het programma schoven onder andere schrijver Paul van Loon, componist Harry van Hoof en commissaris van de Koningin Wim van de Donk aan voor een terugblik op zestig jaar Efteling.