Inspectie: laat PIP-implantaten controleren

19 juni 2012 om 14:51
nl
De Inspectie voor de gezondheidszorg roept vrouwen met PIP-borstimplantaten nog steeds op om zich te laten controleren. Dat zei de inspectie woensdag in een reactie op het bericht dat de implantaten op de lange termijn geen bedreiging vormen voor de gezondheid. Vrouwen kregen de ondeugdelijke implantaten ingebracht in onder meer Breda en Eindhoven.
Geschreven door

De Britse nationale gezondheidsdienst zei maandag dat de siliconengel in de implantaten niet giftig of kankerverwekkend is. Wel scheuren de implantaten veel makkelijker.
De inspectie vindt dat reden genoeg voor een controle en wijst er bovendien op dat de implantaten niet volgens de wettelijke eisen in de handel zijn gebracht.
PIP had om de kosten te drukken een ongeautoriseerd soort siliconengel gebruikt, die niet geschikt is voor medische toepassing. Circa 400.000 vrouwen kregen wereldwijd de implantaten ingebracht. Bij Brabantse vrouwen gebeurde dat tussen 2001 en 2010 bij onder andere de voormalige Silhouet-kliniek in Breda en het Eindhovense Catharinaziekenhuis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.