12-jarige voetballer Joshua van Rosmalen uit Rosmalen naar diabetes-WK in Zwitserland

24 juni 2012 om 23:05
nl
Terwijl de voetballers van het Nederlands Elftal al op vakantie zijn, is de 12-jarige Joshua van Rosmalen uit Rosmalen hard aan het trainen voor het officieuze WK voetbal in Zwitserland. Een special kampioenschap voor mensen met diabetes dat in augustus wordt gehouden. "Ik verwacht dat Nederland hier wel gaat winnen!"
Geschreven door

Na een spannende voorselectue kreeg Joshua te horen dat hij één van de elf voetballers is die Nederland mag gaan vertegenwoordigen op de Medtronic Junior Cup Diabetes. Het WK wordt van 24 tot en 26 augustus gespeeld in het Zwitserse Lausanne.
Voetballen met een ziekteElke dag wordt Joshua met zijn ziekte geconfronteerd. "Ik moet elke dag spuiten en dat is soms wel lastig. Gelukkig is het goed te combineren met het voetballen. Zelf vind ik het fijn om te voetballen, en het is ook nog goed voor mijn gezondheid. Door al die beweging wordt er meer insuline aangemaakt."
Joshua speelt op de nummer 10-positie, net achter de spits. Als spelverdeler zal hij een belangrijke rol gaan spelen in het elftal. In tegenstelling tot het Nederlands Elftal verwacht Joshua dat zijn elftal op het WK in Zwitserland hoge ogen gaat gooien. "We moeten kunnen winnen."   
Vorig jaar veroverde Nederland de titel, die moet nu verdedigd worden. Er doen twaalf landen mee, waaronder Mexico en Canada. Per team staan zeven spelers in het veld.   

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.