Video

Denise Schouten (21) uit Tilburg stierf onnatuurlijke dood

2 juli 2012 om 09:08
nl
De Tilburgse Denise Schouten (21) die eind 1999 overleed na een cafébezoek, stierf een onnatuurlijke dood. Onderzoek door het onafhankelijke forensische instituut IFS heeft dit uitgewezen. Moeder Hanny is erg opgelucht met de uitkomst van het Amerikaanse onderzoek: "Ik heb hier dag in dag uit voor moeten knokken."
Geschreven door

In de haren van Denise werden drugssporen van mdma en benzodiazepines gevonden. Moeder Hanny hoorde van het onafhankelijk forensisch instituut IFS dat die sporen wijzen op een onnatuurlijke doodsoorzaak.
Geen vertrouwenOnderzoek wees eerder uit dat de Tilburgse een natuurlijke dood was gestorven, maar Hanny Schouten bleef altijd volhouden dat het om een misdrijf moest gaan. "Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft mij iets wijs proberen te maken. Ik heb daar geen vertrouwen meer in."
De ouders van Denise kregen een schadevergoeding, omdat het hart van hun dochter na sectie bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) was zoekgeraakt. Tot overmaat van ramp bleek het hart van Denise ook nog eens verwisseld met dat van een onbekende man. "Het NFI is heel verkeerd bezig. Ze denken dat ze boven de wet staan."
OnwelDe Tilburgse overleed in 1999 nadat ze tijdens een cafébezoek onwel was geworden. In haar drankje zou een partydrug zijn gedaan. Het onafhankelijke forensisch instituut kan niet uitsluiten dat Denise zelf drugs in haar drankje heeft gedaan, maar moeder Hannie is ervan overtuigd dat haar kind geen drugs gebruikte.
Hanny wil de zaak kunnen afsluiten, maar dat kan niet zolang ze niet exact weet wat er met haar dochter is gebeurd. "Mijn grootste wens is dat ze de zaak heropenen. Het gesprek met minister Ivo Opstelten leverde niets op. Dat was een kort gesprek. Voor hem is de zaak helemaal afgedaan." Voor Hanny niet. Via een kort geding wil zij het NFI afdwingen openheid van zaken te geven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.