Video

1500 staatsexamens in Tilburg

6 juli 2012 om 15:22
nl
In Tilburg zijn vanaf maandag tot en met komende woensdag staatsexamens. Voor degene die nog net dat ene certificaat nodig heeft, is het zweten geblazen. Ruim 1500 examenkandidaten verzamelden zich zaterdagmorgen in het 2College Cobbenhagen in Tilburg.
Geschreven door

Het is erop of er onder. De laatste kans om voor dit jaar het felgbegeerde papiertje binnen te halen. De één moet nog wiskunde zien te halen, een ander moet nog het volledige havo-diploma zien binnen te slepen.
CertificatenVolgens Benno Elsen, voorzitter van het Staatsexamen in Tilburg, komen de kandidaten overal vandaan. "Er komt zelfs iemand uit Texel voor het examen, en de jongste examenkandiaat is 15 jaar. De oudste 62", vertelt Elsen. ''De jongen van 15 wil een certificaat Spaans halen. De man van 62 doet het voor zijn hobby.Hij wil geologie gaan studeren en hij heeft de afgelopen dagen natuurkunde en wiskunde gehaald", aldus Elsen.
Alles of nietsEen studente kijkt nog even zenuwachtig naar haar laatste aantekeningen. Ze heeft op haar vorige opleiding haar wiskunde verknald en dit is haar laatste kans. Anders moet ze een andere opleiding gaan volgen. Ze lijkt wel zeker van haar zaak, alleen het kan nog wel eens tegen gaan vallen."De examens zijn mondeling en dat maakt het extra lastig, maar ik heb er alle vertrouwen in. Het komt vast wel goed", vertelt ze glimlachend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.