Zoektocht naar 'NSbeer' strandt in Turkije, of toch niet?

10 juli 2012 om 13:12
nl
De zoektocht naar de eigenaar van knuffelbeer Bram leidt via talloze wegen van Brabant naar Turkije. Heel even werd gedacht dat een jongetje in de trein van Eindhoven naar Schiphol de beer achter had gelaten. Maar dat blijkt niet te kloppen, want de jongen viert gewoon vakantie met zijn beer in Turkije.
Geschreven door

De tip kwam van twee studenten van de TU/e in Eindhoven. Zij hadden het jongetje met zijn moeder in de trein gezien en hadden het vermoeden dat de beer van hem zou zijn. De moeder ging met haar zoontje op vakantie naar Turkije. Zij las uiteindelijk het bericht op de website van Omroep Brabant en reageerde meteen dat de beer gewoon bij haar zoon in Turkije was.
De NSbeerDe knuffelbeer is op zondag 1 juli zonder baasje in de trein in Hoorn gevonden door Cees de Jonge. Hij wilde de beer afgeven bij de gevonden voorwerpen maar volgens een NS-medewerker zou dat onbegonnen werk zijn. De Jonge neemt de beer mee naar huis en start een digitale zoekactie. De NSbeer is geboren, zowel op Facebook  als Twitter .
Hulp uit BrabantZodra bekend werd dat de beer vermoedelijk een Brabantse eigenaar had, kwam er nog meer hulp vanuit allerlei hoeken. De burgemeester van Valkenswaard en 3FM-dj Domien Verschuuren hielpen mee door aandacht te geven aan de 'vermissing'.
Tips blijven binnenkomenHeel even leek het erop dat het spoor na Eindhoven in Turkije doodloopt maar er volgen telkens weer tips vertelt Sarah Saarberg. Zij is een  vriendin van Cees de Jonge en helpt  met de zoektocht. Ook de geur van de beer zou een hulpmiddel kunnen zijn in de zoektocht. "De knuffelbeer ruikt een beetje raar en is smoezelig", vertelt Saarberg. Ondertussen worden andere tips nagetrokken. Zo zou een meisje in Den Helder bij oma hebben gelogeerd en haar beer in de trein zijn verloren. De tip wordt nagetrokken en ondertussen duurt de zoektocht naar het baasje van de NSbeer voort. Wordt vervolgd...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.