Politie: geen zinnig woord te zeggen over gevolgen wietpas

11 juli 2012 om 18:07
nl
Sinds de invoering van de wietpas, op 1 mei, zijn er in Zuidoost-Brabant ongeveer twintig straatdealers aangehouden. Volgens een woordvoerder van de politie is daarmee niet gezegd dat het dealers zijn die voor die tijd niet actief waren. Want ook voor de invoering van de wietpas arresteerde de politie regelmatig drugshandelaren op straat.
Geschreven door

Volgens de politiewoordvoerder is er op dit moment "nog geen zinnig woord te zeggen" over de gevolgen van de wietpas op de straathandel.
Volgens een woordvoerder van de politie Brabant-Noord zijn er in die regio geen straathandelaren gearresteerd. Hij tekent daar wel bij aan dat de regio Brabant Zuidoost extra agenten heeft gekregen om de straathandel na de invoering van de wietpas tegen te gaan. Brabant-Noord kreeg geen extra mensen.
De politie West- en Midden-Brabant heeft nog geen cijfers beschikbaar.
De politie heeft in Limburg sinds 1 mei 386 mensen aangehouden wegens illegaal dealen of kopen van wiet.
OnderzoekAfgelopen weekend werd een onderzoek bekend waaruit bleek dat de wietpas zijn doel voorbijschiet en de straathandel enorm is toegenomen. Later bleek dat onderzoek vooral gebaseerd te zijn op vragenlijsten die aan coffeeshophouders waren toegestuurd.
Het onderzoek was gedaan in opdracht van Epicurus, een organisatie die is opgericht door coffeeshophouders.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.