Brabantse festivals vragen de provincie om meer geld

6 augustus 2012 om 00:21
nl
Acht Brabantse culturele festivals vragen in een brief aan de provincie om meer geld. Van de acht festivals heeft er vorige week maar één subsidie gekregen van het Fonds Podiumkunsten dat rijksgeld voor kunst verdeelt. De festivals vinden dat een slechte zaak voor het cultureel klimaat in de provincie én voor de plannen om Brabant-stad kandidaat te stellen als culturele hoofdstad van Europa.
Geschreven door

Deze maand komt de provincie met een plan hoe de provinciale subsidies voor de podiumkunsten te verdelen. De acht Brabantse festivals vragen de provincie de regels zo aan te passen dat het mogelijk wordt de festivals meer subsidie te geven.
Intensieve lobby De acht festivals vinden ook dat de provincies en de gemeenten een intensieve lobby moeten organiseren voor een betere spreiding van rijksgeld over het land. Ze schrijven dat er nu sprake is van een wanverhouding tussen de drie grote steden en de regio's.
De acht Brabantse festivals zijn: Theaterfestival De Boulevard, Festival Mundial, het Internationaal Gipsyfestival, het Internationaal Vocalisten Concours, Incubate, Festival Cement, November Music én Circo Circolo.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.