Bossche kunstenaars maken met Airborne-app een nieuw monument voor de Slag bij Arnhem

19 augustus 2012 om 14:48
nl
De Airborne-app van de Bossche kunstenaars Sjaak Langenberg en Rosé de Beer gaat er komen. Op 1 september wordt het kunstwerk onthuld. De deelnemers aan de Airborne Wandeling kunnen dan voor het eerst op hun mobiele telefoon de luchtlandingen van 1944 nog eens zien. In de Airborne-app worden de beelden afgewisseld met persoonlijke boodschappen die de kunstenaars bij de vorige Airborne Wandeling hebben verzameld.
Geschreven door

De Airborne-app is een speciaal stukje software voor de mobiele telefoon. Wie z'n telefoon op een afgesproken plek naar de hemel richt, ziet op het beeldscherm landende parachutisten. Op diezelfde plek waren in 1944 de Geallieerde luchtkandingen te zien die uitliepen op de Slag bij Arnhem, een van de Geallieerde nederlagen uit de Tweede Wereldoorlog.
EnvelopjeSjaak Langenberg en Rosé de Beer hebben bij de Airborne Wandeling van 2011 geld opgehaald voor hun plan. De 1500 wandelaars die toen geld in een envelopje staken, konden daarin ook een persoonlijke boodschap achterlaten. Die boodschappen zijn ook in de Airborne-app verwerkt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.