Video

Opblazen oud Philips-kantoor in Eindhoven mislukt, sloop komende dagen verder

31 augustus 2012 om 10:46
nl
Het oude kantoor van Philips in Eindhoven is zaterdag met honderd kilo dynamiet tegen de grond gewerkt. Dat gebeurde om één uur. De operatie is niet helemaal gelukt, de liftschacht is blijven staan. Het gebied werd rond halfvijf vrijgegeven en de noodverordening is opgeheven.
Geschreven door

Omwonenden die zaterdagochtend hun huis uit moesten, mogen dus terug. Het gedeelte van het gebouw dat nog overeind staat, zal in de komende drie dagen met een sloopkogel neergehaald worden.
OverblijfselVolgens de aannemer is het uitgesloten dat de liftschacht om kan vallen. Dit is gebleken uit metingen. Bewoners die er toch geen goed gevoel bij hebben, mogen gebruik maken van een hotel. Dat heeft de burgemeester Van Gijzel in samenspraak met de aannemer besloten.
Sloopbedrijf Heezen blies het voormalige directiekantoor van Philips tussen Vredeoord en de Boschdijk op. Zij hadden in alle jaren dat ze deze sloopmethode toepassen, nog nooit meegemaakt dat er iets bleef staan. Het gaat om het zeventig meter hoge gebouw VH waar vroeger het kantoor van onder anderen Frits Philips zat. De operatie trok zaterdag veel bekijks, duizenden mensen kwamen een kijkje nemen.
EvacuatieOmwonenden zijn zaterdagochtend uit hun huizen gehaald. De leegstaande huizen werden tijdens de implosie bewaakt door de politie. De ontruiming van de wijk verliep rustig. Een aantal omwonenden zei bang te zijn voor flink wat stof in hun huis.
In 2010 werd op industrieterrein Strijp-R het RAF-gebouw met explosieven neergehaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.