'Stormbaanbeauty Larissa Bieringa (20) ziet af van plan om eerste vrouwelijke commando te worden'

2 oktober 2013 om 09:59
nl
Larissa Bieringa (20) heeft haar droom om de eerste vrouwelijke commando van het Korp Commandotroepen in Roosendaal te worden, in de ijskast gezet. Ze trekt zich terug, omdat ze zich na aanhoudende negatieve reacties niet meer welkom voelt. Vier andere vrouwen beginnen in november wel aan de loodzware selectie. Dat meldt het AD.
Geschreven door

In het AD noemt de teleurgestelde Larissa uit Duiven het een 'gemiste kans voor defensie'. "De nieuwe commotie maakt duidelijk dat vrouwen op geen enkele wijze welkom zijn bij het korps."
Plan afgeblazenDe sollicitatie van Bieringa werd vorige week afgewezen, omdat ze vrouw was. Later kwam defensie op het besluit terug en mocht ze alsnog meedoen aan de driedaagse selectie.
Toen woensdag duidelijk werd dat veel commando's haar komst niet zagen zitten, besloot ze het plan af te blazen. Ook zou Bieringa zich door alle aandacht hebben 'gediskwalificeerd'. Militairen van de elite-eenheid moeten namelijk in opperste geheimhouding opereren.
Privéleven en veiligheid"Er zijn media die zo diep in mijn leven zijn gaan spitten, dat het verstandiger is om te kiezen voor mijn eigen veiligheid en die van mijn familie. Alle publiciteit heeft de kans op een baan bij het korps sowieso sterk verkleind, mocht ik de eerste selectieronde overleven", aldus de stormbaanbeauty.
Larissa wil mogelijk op een later moment proberen om volledig in de anonimiteit de groene baret te veroveren. Of ze dan nog steeds de eerste vrouw bij de commando´s is, moet blijken.
Vier dames naar de stormbaanVolgens het AD hebben zich inmiddels nog vier vrouwen aangemeld voor de selectiedagen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.