OR geeft negatief advies over nieuwe politiebaas Midden- en West-Brabant

22 oktober 2012 om 18:00
nl
De benoeming van Hans Vissers als de politiechef van de nieuwe politieregio Midden- en West-Brabant en Zeeland staat op losse schroeven. Dat meldt Omroep Zeeland.
Geschreven door

Volgens betrouwbare bronnen adviseren de ondernemingsraden negatief over de benoeming van Vissers. De kans dat Vissers de nieuwe politiechef wordt lijkt klein, omdat er geen draagvlak is onder zijn eigen mensen.
Deze week gaat het negatief advies naar minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. Opstelten heeft Vissers voorgedragen als nieuwe regionaal politiechef. Nu is hij kwartiermaker, de man die de samenvoeging van de politieregio's heeft voorbereid. Daarvoor werkte hij sinds november 2009 als plaatsvervangend korpschef van de politieregio Rotterdam-Rijnmond.
Stijl veel te directHans Vissers is in Zeeland geen onbekende. Hij was van september 2008 tot november 2009 interim-korpschef in Zeeland. Er was toen veel kritiek op zijn functioneren. Zijn manier van leiding geven werd 'te direct' genoemd.
Zowel de politie Midden- en West-Brabant als korpsbeheerder Peter Noordanus willen niet reageren op het bericht. Een woordvoerder van de Tilburgse burgemeester laat weten dat Noordanus geen commentaar wil geven voordat de Minister een besluit heeft genomen. Ook een politiewoordvoerder laat weten dat er geen reactie komt zolang de benoemingsprocedure nog loopt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.