Boom Boom Balloon van Bredase dominee uitgeroepen tot Speelgoed van het Jaar

BREDA - Boom Boom Balloon is door een vakjury uitgeroepen als 'Speelgoed van het Jaar'. Het spel is bedacht door de Bredase dominee Frans Rookmaaker. Volgens de jury is het spel, waar je stokjes in een ballon moet prikken, een 'onverwacht spannend knalspel'.
Wereldwijd is Boom Boom Balloon al meer dan driehonderdduizend keer over de toonbank gegaan. Sinds een maand is het ballonnenspel ook in Nederland te koop. 

Zware concurrentie
De verkiezing voor Speelgoed van het Jaar ging  tussen kleiduifschieten, helikopterschieten, een kristallenkweker, het gezelschapsspel 'Horen Zien Zwijgen' en Boom Boom Balloon. Meer dan 11.000 mensen hebben op de website van de verkiezing aangegeven wat hun favoriete speelgoed was.

Het idee voor het spel ontstond jaren geleden, liet Rookmaaker eerder aan Omroep Brabant weten. "Ik ben begonnen met een kunstproject waarbij ik aan het experimenteren was met ballonnen. Kijken hoeveel ze kunnen hebben", vertelt Frans Rookmaaker. "En toen bleek dat ballonnen sterker waren dan ik dacht. Toen gingen we weddenschapjes over afsluiten. En zo is het idee ontstaan."