Jeff Pattyn (12) uit Oisterwijk wint fotowedstrijd National Geographic

24 november 2012 om 20:20
nl
De twaalfjarige Jeff Pattyn uit Oisterwijk heeft met zijn foto van een reiger de wedstrijd van National Geographic gewonnen. Zaterdag werden de winnaars in de verschillende categorieën in de Apenheul bekendgemaakt. Jeff won in de categorie 'Dier'.
Geschreven door

"Ik was met de hele familie op vakantie in India", vertelt Jeff. "We waren eigenlijk op zoek naar tijgers, maar toen zag ik deze reiger." Jeff denkt dat de reiger nét had geprobeerd om een visje te vangen. "Dat kun je zien aan de kringen in het water", vertelt hij.
Jury is enthousiastDe jury was enthousiast over de foto. "Een spiegelbeeld met een verhaal, je ziet een vogel die naar zichzelf kijkt. De compositie is prachtig, er is niets aan deze foto dat niet klopt", stond in het juryrapport. Dat meldt het Brabants Dagblad.
Orang-oetan Amos onthulde de drie winnaars van de Nederlandse en Belgische editie van fotowedstrijd in de Apenheul te Apeldoorn. De winnaars strijden in januari 2013 tegen de winnaars uit alle landen om de internationale titel.
Lenzen lenenFotograferen zit in de familie, want Jeffs vader David is ook fotograaf en dat is best wel handig. "Ik mag papa's lenzen wel eens lenen", vertelt Jeff. Net als zijn vader maakt hij het liefst foto's van dieren. Jeff heeft met zijn foto een workshop fotografie gewonnen, een Nikon Coolpix S6300 fotocamera én een mooie trofee.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.