Acht klokken gestolen van terrein klokkenmuseum Asten

30 november 2012 om 14:15
nl
Van het buitenterrein van het Nationaal museum Klok& Peel in Asten zijn acht kleine bronzen klokken gestolen. Ze maakten deel uit van een zogenoemd stokkenklavier.
Geschreven door

De daders kwamen op het terrein nadat ze het hek hadden opengeknipt. Bestuursvoorzitter Harry van der Loo van het museum reageerde zeer teleurgesteld. "De waarde van het brons is waarschijnlijk niet meer dan een paar honderd euro. Als ik nieuwe klokken moet laten ontwerpen en gieten ben ik misschien wel 25.000 euro kwijt",  aldus Van der Loo,
Zeer aangeslagenDe tuin en het klavier worden onderhouden door medewerkers van de Atlantgroep, een sociale werkvoorziening. "Die mensen zijn ook zeer aangeslagen nu de klokken zijn verdwenen. De opbrengst van zo'n diefstal staat toch in geen verhouding met de gevolgen", aldus de bestuursvoorzitter.
Het nationaal museum is een samenvoeging van het voormalige Beiaardmuseum en het Natuurhistorisch Museum in Asten.
Het nationaal museum Klok& Peel kwam in april in het nieuws toen Koningin Beatrix het officieel opende. Ze onthulde toen een klok die haar naam draagt en die is ontworpen door de klokkenbedrijf Koninklijke Eijsbouts in Asten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.