Protest tegen megavarkensstal in Liessel

6 december 2012 om 22:53
nl
In Liessel hebben bewoners geprotesteerd tegen de komst van een megavarkensbedrijf met 17.000 dieren. Actiegroep Stop de Stank zegt dat er in Liessel nul procent draagvlak is voor de komst van nog meer varkens. Ze zegt dat de stank nu al ondraaglijk is. De actievoerders grepen een besloten informatiebijeenkomst over de megavarkensstal aan om te demonstreren.
Geschreven door

De actievoerders zeggen dat je zomers niet buiten kan zitten vanwege de ondraaglijke stank. Een van de actievoerders zegt dat de stank zo erg is dat je het gevoel hebt dat je niet bij, maar in, een varkensstal woont. Ook klagen de actievoerders over gebrekkige informatie aan de kant van de gemeente en provincie.
Niet duidelijk wanneer besluit komtProvinciebestuurder De Boer, die over de varkensstallen gaat, wilde weinig kwijt over de kwestie. "Ik kom hier om te luisteren." De Boer benadrukt dat er nog geen besluit wordt genomen over de komst van een megavarkensstal. Wanneer dat besluit er wel komt, wilde hij niet zeggen.
Journalisten waren niet welkom op de besloten bijeenkomst in Liessel. Volgens de organisatie is daarvoor gekozen omdat mensen dan vrijer praten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.