Wildcard Lisanne van Riet voor Tennis Masters: 'Niet verwacht'

7 december 2012 om 09:13
nl
Lisanne van Riet heeft een wildcard gekregen voor het KNLTB Masters-tennistoernooi in Rotterdam. Dat hoorde het talent uit Vessem donderdag. De KNLTB Masters worden van 11 tot en met 15 december gehouden in het Topsportcentrum Rotterdam. Dit is hét evenement waar de Nederlandse tennistop het jaar afsluit.
Geschreven door

Het wordt voor Van Riet de tweede keer dat ze meedoet aan de Masters. Drie jaar geleden maakte haar debuut op het toernooi. "En toen won ik mijn eerste wedstrijd."
'Via de mail'Van Riet had haar wildcard zelf aangevraagd. "Via de mail", vertelt ze aan Omroep Brabant. "Ik had gehoopt dat ik hem zou krijgen, maar ik had het niet verwacht. Gisteren kreeg ik een mail van Reamon Sluiter. Hij schreef dat hij in overleg met Manon Bollegraf had besloten dat ik de wildcard krijg, omdat ik afgezien van de elf rechtstreeks toegelaten speelsters het hoogst op de WTA-wereldranglijst sta." Van Riet bezet de 553e plaats.
Nog drie BrabandersNaast Van Riet doet er nog een Brabantse mee aan het vrouwentoernooi van de Tennis Masters. Dat is routinier Olga Kalyuzhnaya uit Berlicum. In het mannentoernooi wordt de Brabantse eer hooggehouden door Bredanaar Matwé Middelkoop. In het rolstoeltennistoernooi is Maikel Scheffers uit Dorst de Brabantse troef.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.