Bekijk besneeuwd Brabant live via webcams

7 december 2012 om 17:59
nl
Van achter je eigen raam naar de sneeuw staren is al leuk, maar heel Brabant tegelijk kunnen zien is natuurlijk nog leuker. Overal in Brabant hangen webcams waarmee je ook de sneeuw aan de andere kant van de provincie kunt zien.
Geschreven door

Lokaal viel er vrijdagochtend wel vijftien centimeter sneeuw in Brabant. De ochtendspits was druk, maar niet chaotisch. De lezers, kijkers en luisteraars van Omroep Brabant stuurden massaal hun mooiste sneewfoto's op. Dat zorgde voor een prachtige fotoserie met de Brabanders in de hoofdrol.
Neem een kijkje in BredaVia een bewegende webcam aan de Burgemeester Kerstenslaan in Breda kun je van achter je computer een blik werpen op het sneeuwdeken over Hotel Mastbosch. De Prinsenkade en het Markdal zijn ook via een webcam te bekijken.
Ook in de binnenstad hangt een webcam. De camera hangt boven in de toren van de Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk. Extra leuk: deze webcam kun je een minuut lang zelf besturen.
Besneeuwd TilburgWitte daken in Tilburg bekijken? Aan het gebouw van Interpolis aan de Spoorlaan in Tilburg hangt ook een webcam. De camera draait regelmatig om je alle mooie plekjes te laten zien in de binnenstad.
Sneeuw nekt webcam HelmondEen webcam in Helmond liet het lijken alsof er de meest vreselijke sneeuwstorm ooit heeft gewoed in de stad. Er verscheen alleen sneeuw in beeld. Een minder spannende maar logischere verklaring daarvoor is dat alleen de lens is ondergesneeuwd. Inmiddels heeft iemand de lens schoongemaakt.
Winters Den BoschDen Bosch is een plaatje, zeker in de sneeuw. Een webcam aan de toren van de Sint-Janskathedraal laat een besneeuwde parade zien. Ook het spoor is live te bekijken, ProRail heeft een webcam opgehangen die tot en met 17 december de toestand op het spoor laat zien.
De Graafsewijk is bedolven onder een pak sneeuw, ook daar zijn beelden van. Niemand zal vrijdag van plan zijn om een frisse duik in de IJzeren Man te nemen. Mocht dat wel gaan gebeuren, dan kan de rest van Brabant hier meegenieten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.