Degelijk RKC Waalwijk verslaat dramatisch NEC: 2-0

8 december 2012 om 21:07
Spetterend was het niet echt, maar verdiend zeker wel. RKC hield tegen een zwak NEC zaterdagavond de drie punten in Waalwijk. In de ijzige kou werd het 2-0, door doelpunten van Cuco Martina en Florian Jozefzoon.

RKC drong vanaf het begin van de wedstrijd aan, maar was in de eerste helft maar sporadisch gevaarlijk. Babos kon een schot van Teddy Chevalier over het doel tikken en Jozefzoon kwam een paar teenlengtes tekort om een voorzet van Chevalier binnen te tikken.
Superblije MartinaVlak voor rust kreeg Cuco Martina de bal, net buiten het strafschopgebied. Hij haalde uit en via een Nijmeegse knie verdween de bal in de korte hoek naast Babos: 1-0.  Het was het eerste doelpunt van Martina in de eredivisie. "Die goal ging er raar in, maar hij zat in ieder geval. Ik ben superblij vandaag", zei Martina er zelf over. De voorsprong van RKC was verdiend, want NEC liet in de hele eerste helft helemaal niets zien.
Na rust begonnen de Waalwijkers weer prima. Vooral spits Teddy Chevalier werkte hard, maar liep ook vaak buitenspel en zijn acties waren vaak ongelukkig. Twintig minuten voor tijd begon NEC beter in de wedstrijd te komen. De Nijmegenaren kregen ook een paar kansen, onder andere omdat RKC-keeper Jeroen Zoet in de fout ging en over een bal heen dook.
2-0 JozefzoonMaar tien minuten voor tijd sloeg RKC weer toe. Na een prima actie van Chevalier was Nourdin Boukhari niet zelfzuchtig en liet hij Florian Jozefzoon de wedstrijd beslissen.
Na de 2-0 had RKC eigenlijk nog zeker een keer moeten scoren, maar aanvoerder Ard van Peppen miste vrij voor Babos. De Waalwijkse overwinning kwam in ieder geval niet meer in gevaar.
'Eén ploeg die wilde voetballen'RKC-trainer Erwin Koeman was tevreden met de zege. "Met name de eerste helft hebben we prima gespeeld. Er was maar één ploeg die wilde voetballen en dat was RKC. Het enige wat ik mijn ploeg kan verwijten, is dat we verzuimd hebben om de wedstrijd eerder in het slot te gooien."
Door de overwinning stijgt RKC een paar plekken op de ranglijst. De Waalwijkers staan nu achtste in de eredivisie.