Video

Familie en vrienden nemen afscheid van Peter Smulders in Tilburg

15 december 2012 om 14:32
nl
Zaterdag namen familie, vrienden en kennissen afscheid van de Tilburgse zanger Peter Smulders. De herdenkingsbijeenkomst begon om twee uur en werd massaal bezocht.
Geschreven door

Peter Smulders is maandagochtend in zijn slaap overleden aan een hartstilstand en werd 66 jaar. Hij was meer dan veertig jaar actief als feest- en carnavalszanger en was ereburger van de gemeente Tilburg.
UitvaartKleinzoon Stef stak de kaarsen aan met de trouwkaars van Peter en Lenie. Zijn moeder Nicole (de dochter van Peter) vertelde: "Weet je nog dat we het nummer 'Hoe zou het later zijn?' samen opnamen? Is dit dan het antwoord? Volgens mij was het niet de bedoeling om je nu al te laten gaan."
Ook Jan van de Tilburgse Carnavalsvereniging Veul Gère sprak tijdens de uitvaart. Jan vertelde dat Peter bewonderd werd om zijn tomeloze inzet en enthousiasme over zijn artiestenbestaan. "Als hij zijn microfoon pakte, barstte het feest nog verder los. Peter zette de tent echt op zijn kop", vertelde Jan. Peter had vlak voor zijn dood nog een nieuw carnavalsnummer opgenomen.
Peter Smulders-bokaal en benefietconcertConnie van Kerkoerle, voorzitter van Soundmixshow Kleintje Hollands, vertelde dat iedereen gek was op jurylid Peter. De Soundmixshow gaat vanaf nu een Peter Smulders-bokaal uitreiken aan nieuw talent.
Tijdens de uitvaart werd bekend dat verschillende artiesten in januari een benefietconcert zullen geven ter nagedachtenis van Peter Smulders. De opbrengst gaat naar de Hartstichting. Zondag wordt er voorafgaand aan de voetbalwedstrijd Willem II - Ajax één minuut stilte gehouden voor de overleden Tilburger.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.