Video

Explosie veroorzaakt ravage in Brugstraat Roosendaal

1 januari 2013 om 13:17
nl
Vuurwerk heeft maandagnacht voor grote schade gezorgd in de Brugstraat in Roosendaal. Vier panden raakten beschadigd.
Geschreven door

Er sneuvelden diverse ruiten. Daarnaast werd het plafond van fietsenzaak Manniën Tweewielers vernield. De fietsenzaak is dichtgetimmerd. De politie gaat uit van opzet.
Metalen vuilnisbakBuurtbewoners zeggen drie jongens te hebben gezien die een soort vuurwerkbom in de metalen vuilnisbak plaatsten. Die vuilnisbak is uit elkaar geknald. Brokstukken lagen verspreid in de hele straat.
Na de knal hebben buurtbewoners ervoor gezorgd dat de fietsenwinkel niet geplunderd kon worden. Een buurtbewoner zegt enorm geschrokken te zijn door de explosie. "Het was niet te omschrijven, alsof de grond onder je voeten wegzakt. Het leek wel een zelfgemaakte bom." Het zou gaan om vijf tot tien stukken vuurwerk. Volgens omstanders duurde het een half uur voordat de politie ter plaatse was.
BurgemeesterBurgemeester Jacques Niederer van Roosendaal vindt dat er grenzen zijn overschreden in de Brugstraat. Niederer: "Het moment van de jaarwisseling wordt door sommigen ernstig misbruikt om onder het mom van 'vuurwerk' eens 'los' te gaan met al dan niet zelf in elkaar geprutste vuurwerkbommen. Soms met desastreuze gevolgen zoals in de Brugstraat. Dit is zonder meer misdadig. Hopelijk krijgt de politie de daders te pakken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.