'Elfenbos moet zieke kinderen helpen'

8 januari 2013 om 18:31
nl
Drukkerij Gianotten in Tilburg komt woensdag met een speciaal kinderboek voor zieke kinderen. Het 'Elfenbos De Spronkel' is geschreven door een ernstig ziek meisje uit Delft en vormgegeven door twee jonge Bredase designers. Het sprookjesboek moet kinderen even uit de ziekenhuissfeer halen en in een droomwereld laten wegdromen.
Geschreven door

De schrijfster, Lisa Minnella was 12 toen ze het boek schreef en lijdt aan een bindweefselziekte. Drukkerij Gianotten in Tilburg en de Bredase vormgeefsters hebben de wens om het boek uit te brengen mogelijk gemaakt.
WensLisa Minnella - nu 16 jaar - diende haar wens in bij Stichting de Regenboogboom. Die kwamen in contact met de twee vormgeefsters in Breda. Wietske Doreleijers en Sanne Kuijpers zagen wel brood in het verhaal van de 12-jarige Lisa. Zij hebben het boek samen met een illustrator vormgegeven. "Het boek is een duik in een droomwereld. Het gaat over elfen en kabouters", vertelt Wietske Doreleijers enthousiast. "Het is echt de bedoeling dat het boek kinderen even uit de sfeer van ziekenhuizen haalt en laat wegdromen." Volgens Stichting de Regenboogboom was het boek er niet gekomen zonder het Brabantse enthousiasme om het gesponsord uit te geven. Het boek wordt woensdag gedrukt in Tilburg in een oplage van 2000 exemplaren, 1500 exemplaren daarvan gaan gratis naar zieke kinderen. Dat is mogelijk omdat het boek gefinancierd is via crowdfunding. Het boek verschijnt op 3 februari.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.