D66 Den Bosch voert actie voor behoud buslijnen

11 januari 2013 om 11:59
nl
Veel buslijnen in Den Bosch dreigen te verdwijnen. Zo wordt het busvervoer naar de wijken Empel, Engelen en de Groote Wielen 'uitgekleed'. Oorzaak is het beleid van de provincie die het geld alleen wil investeren in rendabele buslijnen. Dit zeggen lokale politieke partijen in Den Bosch.
Geschreven door

D66 in Den Bosch gaat zaterdagochtend in Empel de straat op om de meningen van de inwoners te vragen over het verdwijnen van lijn 72. "Een slechte zaak", zegt Matthijs van Miltenburg, raadslid voor D66.
Vol in de spitsOok de partij Leefbaar 's-Hertogenbosch& Rosmalen maakt zich zorgen over het verdwijnen van de buslijnen. "De bus in Empel zit in de spits propvol", zegt raadslid Paul Kagie. "Ook De Groote Wielen wordt gesaneerd. Het is een nieuwbouwwijk volop in ontwikkeling, maar het busvervoer blijft achter."
Van Miltenburg hekelt eveneens het 'uitkleden' van het busvervoer naar de wijk De Groote Wielen. "Het is toch frappant. Er is geïnvesteerd in de infrastructuur voor de bus, een vrije busbaan. En nu rijden er minder bussen overheen." Elders in het oosten van de provincie maken overheden en andere partijen zich ook al zorgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.