Video

Caviakiller krijgt tien maanden celstraf en tbs voor schieten bij Franciscusziekenhuis Roosendaal

11 januari 2013 om 15:20
nl
Sander D., ook wel bekend als de caviakiller, moet tien maanden de cel in en krijgt opnieuw tbs met dwangverpleging. De Wouwenaar (31) schoot een jaar geleden bij het Franciscusziekenhuis in Roosendaal met een alarmpistool in de lucht.
Geschreven door

Hij is veroordeeld voor bedreiging en vuurwapenbezit. De rechter heeft besloten om een maximale tbs-behandeling op te leggen van vier jaar.
De officier van justitie eiste enkele weken geleden nog achttien maanden cel tegen Sander D. en tbs met dwangverpleging, omdat hij een gevaar zou zijn voor de samenleving.
'Ik schiet je kapot'Sander D. werd op 6 januari vorig jaar betrapt bij het Franciscusziekenhuis met gestolen spullen, zoals drie dozen latex-handschoenen en vijf dozen met batterijen. Een beveiliger betrapte hem en toen begon Sander D. ineens met een alarmpistool in de lucht te schieten terwijl hij riep: 'ik schiet je kapot godverdomme'.
Omdat D. niet op de beveiliger richtte, krijgt hij de maximale tbs-straf van vier jaar. Er bestaat ook een onbeperkte tbs. Een rechter beoordeelt iedere twee jaar hoe het met iemand gaat. Dat gebeurt straks ook met D.
De Wouwenaar (31) kwam jaren terug in het nieuws als de 'Caviakiller', omdat hij meer dan 100 cavia's uit kinderboerderijen kidnapte, martelde en doodde.
Tijdens zijn tbs-behandeling werd hij er ook van beschuldigd dat hij probeerde een bom in elkaar te knutselen. Daarvoor kreeg hij opnieuw tbs. Hij was sinds eind 2008 op vrije voeten en ging begin 2012 dus weer de fout in.
Opvallend was dat de rechtbank vrijdagmiddag een deel van de aanklacht niet bewezen verklaarde en D. daarvoor vrijsprak. Het ging om de diefstal van tie-wraps, batterijen en dozen latex handschoenen. Die zouden in de boodschappentas hebben gezeten waarmee hij op 6 januari het ziekenhuis uitliep en verdween. Maar het ziekenhuis heeft nooit aangifte gedaan en daarom vond de rechtbank dat hier vrijspraak op zijn plaats was.
De advocaat van Sander D. zei na afloop dat zijn cliënt geschrokken is van de tbs. Er wordt nog bekeken of ze in hoger beroep gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.